Use your widget sidebars in the admin Design tab to change this little blurb here. Add the text widget to the Blurb Sidebar!

Cut, Splice, Fade!

Posted: February 25th, 2012

The editing continues! We are working towards finishing up our piece as close as we can by Monday, when we will show an in progress screening at Verkligheten. We are so close! We are sticking with the single channel format after all, and we were happily surprised the the audio quality from our sound recorder. So far, we are pleased with the work. We still have a few technical tweaks to make (despite our best efforts out on the ice the wind still shifted the camera occasionally). We are hoping there is an image stabilization tool out there for this.

* Here is the announcement for Monday’s event.

Coble/Riley Projects Video Screening and Discussion
Monday February 27th
18:00-19:30
Verkligheten
Pilgatan 16, Umeå
 
Mary Coble och Blithe Riley är Iaspis-stipendiater i Umeå under februari månad. Tillsammans arbetar de med platsspecifika performancebaserade videos. När de kom till Umeå tidigt i februari tog de långa promenader i vilka de undersökte staden, älvsområdet och de små öarna i Umeälven. De blev hänförda av de frusna vattenvägarna. Deras utforskning kom så långt som till Holmsund vid Umeälvens utlopp, där de hittade en plats där de kunde ta sig ut på isen.
Deras arbete reflekterar over deras erfarenheter av att vara på isen – känslor av fara kontra säkerhet, att göra markeringar i snön, utmaningen i att gå till fots i ett vinterklimat och den ständigt pågående transformationen av landskapet i olika temperaturer, väderlekar och ljus.Mary och Blithe kommer att berätta om sitt på pågående arbete, visa delar ur videon samt prata om arbetet i en öppen diskussion
————————————

Mary Coble and Blithe Riley are the current Iaspis artists-in residents in Umeå. Together they make site-specific, performance-based videos. Upon their arrival to Umeå in the beginning of February, they began exploring the area through a series of long walks. Trekking all over the city, to surrounding islands and along the Ume River, they became captivated by the frozen waterways in the area. Their exploration ended in Holmsund, at the mouth of the Ume River, where they found a spot they could walk onto the frozen water.

Their latest video piece reflects on their experiences of being on the ice— feelings of danger and safety, the act of mark making in the snow, the challenge of travel by foot in this climate, and the constant transformation of the landscape through temperature and light.
Please join Mary and Blithe for a work-in progress screening and discussion of the work they have made in Holmsund, during their Iaspis Residency
| Author: | Filed under: Uncategorized | No Comments »

Leave a Reply